Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Загуба на слуха

green-line-img

Вашият слух и загубата на слух

Въпреки че има различни видове загуба на слуха и различни причини за нея, за повечето хора слуховата загуба е просто част от процеса на остаряване.

Загубата на слуха се появява постепенно в процес на няколко години и Вие дори може да не я забележете за определено време, но не се плашете - не сте сами. В България близо 300 000 човека имат някаква степен на слухова загуба – но добрата новина е, че с няколко прости стъпки, можете да се научите да чувате по-добре за кратък период от време.

Първата стъпка към по-добро чуване е разбирането как работи Вашия слух и какво причинява загубата на слуха.

Симптоми на слухова загуба

Има различни видове слухова загуба и различни степени на загуба на слуха. Ако се тревожите, че Вие или Ваш близък от семейството Ви имате загуба на слуха, ето някои общи симптоми, за които да следите.

Научи повече

Разбиране за слухова загуба

Разбирането за слуховата загуба e всъщност научаване точно какво представлява тя, как работи ухото, запознаване с различни начини за предпазване на слуха. Тук може да намерите повече информация.

Научи повече

Видове слухова загуба и причини

На тази страница може да научите повече за различните видове слухова загуба и причините, които водят до нея. Ще намерите информация за кондуктивната и сензорна загуба на слуха.

Научи повече

Десет стъпки към по-добро чуване

Загубата на слух се увеличава постепенно в продължение на няколко години, но Вие бихте могли да чувате по-добре само в рамките на няколко седмици като следвате следните 10 стъпки.

Научи повече

Да помогнеш на близък

Загрижени ли сте за някой Ваш близък от семейството Ви, който има слухова загуба и не прави нищо по въпроса? Тук може да намерите насоки как да помогнете на своя близък.

Научи повече