Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Новият слухов апарат

Когато започнете да носите слухови апарати за първи път, важно е да запомните, че отнема време да свикнете с тях и да усетите как те подобряват вашия слух.

Вашият специалист по слухопротезиране ще Ви покаже как да използвате слуховите си апарати, извличайки най-голяма полза от тях. Най-добрият начин е да започнете употребата им постепенно, като увеличавате броя часове, когато носите слуховите си апарати с всеки изминал ден и ги изпробвате в различни слухови ситуации.

С течение на годините може би сте забелязали, че не успявате да чуете много от звуците на живота правилно, като например шум от трафик на коли, хладилника, шумолене на листа или пеене на птички.

Когато за първи път сложите слухови апарати звуците ще се появат отново и ще Вви се сторят шумни. Ще Ви е необходимо време, за да свикнете отново с тях, да научите как нещата звучат и от коя посока идват шумовете.

Не се предавайте! Само след седмица или повече Вие ще свикнете с Вашите слухови апарати и ще осъзнаете как на повечето хора слуховите апарати са променили живота им.

Чрез носенето на слуховите си апарати по няколко часа на ден и увеличаването на часовете, Вие можете отново да научите Вашия мозък да се справя с тези звуци. Носенето на Вашите слухови апарати ще Ви помогне да разпознавате откъде идват шумовете и да научите най-добрите настройки за различните ситуации, в които се намирате.

 

Като започнете отново да чувате сигурни звуци, някой от тях могат да Ви се сторят малко високи. Ако е така, запишете си час при нашите специалисти по слухопротезиране, за да Ви бъде направена нова настройка на слуховите апарати.

 

Пет стъпки за успех

  • Започнете да слушате ежедневни шумове в познато обкръжение
  • Опитайте разговори с един човек в тиха стая
  • Опитайте разговори в малки групи
  • Започнете да носите вашия слухов апарат навън
  • Опитайте да носите вашия слухов апарат на шумно място като кръчма или ресторант

Ако някои от звуците Ви се сторят много шумни, запишете си час при Вашия специалист по слухопротезиране, за да Ви направи нова настройка на слуховия апарат.