Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Съвети за съхранение на слуховите апарати през лятото

Съвети за съхранение на слуховите апарати през лятото
Съвети за съхранение на слуховите апарати през лятото
Съвети за съхранение на слуховите апарати през лятото

Съвет при носене на слухови апарати през лятото

След като официално белязахме началото на лятото, потенциалът за горещ време, открити спортни дейности, плажни дни и барбекю се увеличава.

Но как вашите апарати ще се справят с всички допълнителни условия? Тук може да откриете няколко полезни съвета за поддържане на доброто състояние на слуховите си апарати, независимо горещото време.

Водоустойчиви слухови апарати

Повечето слухови апарати са водоустойчиви и могат да оцелеят някои пръски и повърхностни потапяния. Ако слуховите апарати се намокрят, най-добре ги подсушете бързо, за да сте сигурни, че ще работят след това.

Най-добрият начин да изсушите слуховите си апарати е да:

  • Избършите водата с мека, суха кърпа
  • Извадите батерията и проверите дали на мястото на батерията няма също вода
  • Оставите слуховите си апарати  за час на топло и сухо място, но без да са директно изложени на топлина (Не поставяйте слуховия си апарат в микровълнова! Това ще предизвика необратими повреди!)
  • Поставите нова батерия

Ако редовно участвате във водни активности, като ветроходство или каране на каяк, е добре да изберете водоустойчив слухов апарат.

Използвайте кутия за сушене

Влагата и потта могат да увредят слуховите устройства, но за това има решение. Ако използате кутия за сушене всяка вечер ще може да извлечете най-доброто от Вашия слухов апарат, гарантирайки дългосрочно правилно фунциониране и намаляване на нуждата от ремонт. Също така, кутиите за сушене помагат за поддържането на добра хигиена.

Съществуват различни комплекти на пазара за сушене, но за цялостно решение комплектът D-Dry UV-C е най-подходящ. Той едновременно изсушава и почиства слуховите апарати за една нощ. Сушилната мощност работи за борба с влагата, на която вашите устройва са били изложени през целия ден. UV-C светлината намалява микробите, което на свой ред намалява риска от инфекции на кожата/ушите.

Ако сте прекалили със забавленията през лятото и установите, че слуховите Ви апарати не функционират правилно, занесете ги при специалиста Ви и дискутирайте с него каква е причината за това.

Какво включва поддръжата в Център за слуха Фонио, може да прочетете ТУК