Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Слухов тест при новородени и малки деца - част 2

Слухов тест при новородени и малки деца - част 2
Слухов тест при новородени и малки деца - част 2
Слухов тест при новородени и малки деца - част 2

При  бебетата и малките деца не може да бъде проведен стандартен тест на слуха, тъй като той предполага активен отговор при чуване на подаден звук. Регистрирането на евокираните корови потенциали може да се използва, за да се тества чуването, без да се изисква активен отговор с действие.

Има ли осасност за бебето/детете ми или неговия мозък?

Не. Няма опасност. С този тест само измерваме активността, която протича в кората на мозъка на детето по време на процедурата. Този тест е много близък до ABR теста, който може би  е бил направен на бебето ви в родилния дом.

Допълнителни тестове

Може да направим някои допълнителни тестове, които да помогнат за интерпретирането на резултатите, получени от  измерването на евокираните корови потенциали.

Измерването на отоакустичните емисии и тимпанометрията са процедури, които се използват рутинно от аудиолозите, когато се тестват деца.

Може да проверим средното ухо на вашето дете /това е тъпанчето и пространството зад него/, като направим тимпанометрия. Този тест представлява поставяне на уреда в началото на ушния канал и измерване на отговора, който се получава от движението на тъпанчето при малки промени в налягането на въздуха в канала.

Колко дълго ще продължи и колко пъти трбва да идваме?

Нормално посещението Ви ще продължи окло 2 часа. През това време ще поставим електроди на главичката на детето, ще го изчакаме да се успокои и след това ще запишем евокираните корови потенциали.

В посещението може да се включи и време, през което бебето ви да поспи за кратко.

Предвиждаме да приключим тестването в едно посещение, но както при всяко изследване на малки деца, може да е необходимо да се уговорят още едно или няколко допълнителни посещения, ако не успеем да съберем цялата информация, която ни е необходима.

Тук може да прочете част 1, в която е отговорено на въпросите "Какво представлява тестът?", "Защо се препоръчва?" и "Как се прави тестът?"

Благодарим ви, че отделихта време да прочетете тази информация. Ако имате някакви други въпроси или притеснения, моля, чувствайте се свободни да ги обсъдите с нас.​

бул. Васил Левски 99, 1000 София (на ъгъла с ул. Росица), директен телефон: 0882 46 55 67