Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Предпазете слуховите си апарати от домашния любимец

Предпазете слуховите си апарати от домашния любимец
Предпазете слуховите си апарати от домашния любимец
Предпазете слуховите си апарати от домашния любимец

Все по-често ставаме свидетели на инциденти, в които наши клиенти носят за поправка слуховите си апарати след като кучето им ги е нахапало. Именно това е и причината ние от Център за слуха Фонио да обърнем внимание на тази тема. Ние знаем, че домашният ви любимец е много повече от просто животно в дома ви - той е ваш приятел. Но когато в семейството ви има ползвател на слухови апарати, е важно да мислите за безопасността, както на слуховите апарати, така и на домашния любимец.

Опасност от поглъщане на слухови апарати

Изключително важно е да съхранявате слуховите си апарати внимателно, особено когато имате домашен любимец вкъщи. В случай, че той погълне батерия или слухов апарат последствията биха могли да са сериозни.

Как да разберем дали слуховият апарат или батерия е погълната

Най-честите признаци, по които да разберете, че Вашият любимец е погълнал слухов апарат или батерия са:

  • Белезникаво-сив или червен и грапав език
  • Повръщане или слюноотделяне повече от нормално
  • Липса на апетит
  • Скимтене

Важно е да се отбележи, че симптомите може да не се проявят в първите 12 часа.

Обадете се на ветеринар

Ако се съмнявате, че Вашият любимец е погълнал слухов апарати или батерии, свържете се с ветеринар веднага. Алкалните батерии могат да изгорят езика, гърлото и стомаха, а остатъците в тялото понякога трябва да се премахнат оперативно.

Съхранявайте сигурно слуховите си апарати

За да избегнете стреса при подобно събитие, погрижете се слуховите апарати и батериите да бъдат на място, недостъпно за домашния ви любимец. Върху нощното шкафче или на лавиците в банята са най-популярните места, на който хората оставят слуховите си апарати след като ги свалят. Те обаче са крайно неподходящи, когато в дома ви има любимец. Шкафове, които се затварят, например, или чекмеджета са много по-подходящи места за съхранение.

Изхвърляйте батериите на слуховите си апарати

Погрижете се да изхвърлите на сигурно място батериите на вашите слухови апарати.

 

Едни напълно безобидни средства, каквито са слуховите апарати, могат да се окажат много опасни за вашите любимци. Предпазете ги, като поставяте слуховите си апарати на места, труднодостъпни за животни.