Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Подходящи ли са вътреушните слухови апарати за деца

Подходящи ли са вътреушните слухови апарати за деца
Подходящи ли са вътреушните слухови апарати за деца

„Синът ми наскоро беше диагностициран със загуба на слуха и се чудим какъв слухов апарат ще бъде най-подходящ за него. Предпочитаме малките вътреушни апарати, но специалистът ни препоръча по-големите задушни слухови апарати. Подходящи ли са вътреушните слухови апарати за деца? Какви са предимствата и недостатъците на задушните слухови апарати за деца?“ - Л.К.

 

 

На снимката: Phonak Sky V 

 

Възможно е децата да носят вътреушни слухови апарати, но не е препоръчително докато не пораснат малко повече - обикновено, когато станат тийнейджъри. Има няколко причини, поради които вътреушните апарати не са подходящи за по-малки деца, но основната е, че техните уши растат много бързо през първите няколко години.

Размер

Новите отливки трябва да се правят редовно и да се доставят за кратко време. Ако детето трябва да чака за нов слухов апарат по поръчка всеки път, когато формата на ухото му се промени, то ще прекара повече време без пълноценен слух, което не е желателно. Детето се нуждае от последователно усилване, а това е по-лесно със задушни слухови апарати.

Комфорт

Друга причина, поради която вътреушните слухови апарати не са подходящи за по-малки деца и бебета, е комфортът и сигурността. Бебетата и децата между 2-5 годинки прекарват повече време в търкаляне и препъване, а слуховите апарати, направени от твърд материал могат да увредят меките им уши, ако детето падне.

Аксесоари

Задушните слухови апарати също имат опцията да се свързват с Roger и FM системите, което позволява по-добро чуване от разстояние или в шумна среда, като например в училище.  Настройването им за вътреушните апарати не е лесно и дори е невъзможно, което означава, че предимствата на тези системи няма да са достъпни за детето.