Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Пищят ли модерните слухови апарати

Пищят ли модерните слухови апарати
Пищят ли модерните слухови апарати

„Понякога, когато слагам ръка върху слуховия ми апарат чувам пищене. Нормално ли е това да се случва? Не ме притеснява когато ги нося, но се чудя дали и другите го чуват. Защо слуховите апарати пищят? Новите слухови апарати пищят ли?“

На снимката: Phonak Audeo BR - презареждащи се слухови апарати

Свиренето или пищенето при слуховите апарати се обяснява като „обратна връзка“ и се получава, когато усиленият звук се върне обратно в микрофона на слуховия апарат. Една от най-честите причини е запушването на ушния канал с ушна кал, затова е добре да проверите ушите си, ако апаратите Ви започнат да пищят. Другата причина е когато отливката не приляга добре и звукът „изтича“ от ухото. Ако мислите, че това е проблемът, посетете Вашия специалист и го помолете да провери отливката. Обикновено това се решава като се смени домчето или се направи нова отливка.

Друг разпространен проблем е бръмченето, бълбукащите и пращящите звуци, което може да означава, че има проблем с вътрешната електроника. Понякога бръмченето е възможно да бъде причинено от друго електрическо устройство наблизо. Опитайте се да разберете дали бръмченето е импулсно или се повтаря през определено време. Бълбукащите и пращящите звуци може да са причинени от малки капчици вода или ушна кал, попаднали в тръбичката. При такава ситуация почистете тръбата с помощта на помпичка за слухови апарати.

Може да видите нашите предложения за поддръжка ТУК.