Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Красотата на слуховите апарати

Красотата на слуховите апарати
Красотата на слуховите апарати

Слуховите апарати могат да бъдат още по-красиви, благодарение на уникалните творения на френски дизайнер на бижута.


Като дете Делфин Лортън е носила слухови апарати, които са изглеждали като тези на повечето хора - бежови, големи и доста скучни.

И като мнозина, тя израства винаги криеща апаратите си зад косата.

"Винаги ми е било трудно да нося слухови апарати, защото за мен бяха синоним на старост".

Едва когато се раждат трите й дъщери, перспективата й за слуховите апарати се променя. Създавайки бижута за слухови апарати, дизайнерката иска да покаже, че никой няма нужда да крие слуховите си апарати. С красивите си и уникални бижута тя иска да насърчи мъжете и жените да носят слуховите си технологии с гордост.

Историята на бранда Decibelle е лична, казва Делфин.

Родена със загуба на слуха, в продължение на много години Делфин носи бежов слухов апарат Phonak, докато на 23 години стана напълно глуха. След това живее без звук в продължение на шест години, докато не получава кохлеарна имплантация и преоткрива красотата на звуците.

Съпругът й е с неувреден слух, но поради генетиката, техните три дъщери също имат загуба на слуха и всички носят слухови апарати.

Делфин споделя, че всъщност дъщеря й Ема за пръв път й помага да види красотата на загубата на слуха.

"Един ден Ема ми каза:" Мамо, искам да украсявам слуховите си апарати. За мен това беше шок, защото аз цял живот се опитвах да скрия моите апарати зад косата си".

Тя и нейната 9-годишна дъщеря са търсили онлайн декорации за слухови апарати, но са открили, че истински бижута за слухови апарати не съществуват. Но в процеса на търсене обаче са намерили много красиви обеци. Именно тогава се ражда идеята за линия бижута за слухови апарати.

Делфин започва кампания за набиране на средства, печели 1000 евро и инвестира в патент за бижутата си и първия си уебсайт.

"Гордост е да можеш да накараш хората да се усмихнат и да знаят, че могат да подчертаят увреждането си по много красив начин. Някои хора дори ми казват, че съжаляват, че не разполагат с устройства, на които да носят бижутата ми!"

                                                         


Дъщерите на Делфин, първите й вдъхновения, с удоволствие носят бижутата. Ема сега е на 12 години и е в училище, фокусирайки се върху любовта си към английския език. Савана е на 9 години и има страст към науката, а седемгодишната Мери следва стъпките на майка си с амбицията някой ден да направи свои собствени бижута за слухови апарати.

"Днешно време децата ни учат на много за нашето поведение. Те обичат да носят слуховите си апарати и съм благодарна на децата си, че ми показаха тази по-красива страна на нещата."

Дизайните на Decibelle се правят по поръчка, което позволява на хората да създават бижута за слуховите си апарати, които отговарят на тяхната индивидуалност.

"Позволете си да блеснете. Това ще бъде за цял живот, защото всички сме различни ... като всички останали."