Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Кой е най-подходящият аксесоар за моя слухов апарат

Кой е най-подходящият аксесоар за моя слухов апарат
Кой е най-подходящият аксесоар за моя слухов апарат

Попитай Фонио е седмична рубрика, която отговаря на всички Ваши въпроси свързани със здравето на слуха, слуховата загуба и използването и поддръжката на слуховите решения.

„Каква е разликата между всички безжични аксесоари за слухови апарати? Разбрах за Phonak Roger Pen, ComPilot и други, но как да преценя кой е най-подходящия аксесоар от всички?“ – С.А., София

Това е често задаван и много объркващ въпрос, тъй като има много различни аксесоари за слухови апарати. Някои устройства са многофункционални, а други са с една точно определена функция. Аксесоарите са препоръчителни, когато слуховите апарати не могат да осигурят достатъчно ползи в трудни ситуации за слушане. Хората, които са в такава среда, обикновено имат по-тежка слухова загуба, но това не винаги е така. Трудните среди за чуване са различни, но най-честото оплакване е невъзможността за чуване на говор в шумна среда, особено от разстояние.

Аксесоарите за слухови апарати се предлагат в разнообразни безжични решения, които варират спрямо цена, външен вид и функции, затова трябва заедно с Вашия специалист да прецените кое устройство ще е най-подходящо за Вашите нужди и бюджет.

Хубавото е, че няма правилно или грешно решение, но каква е разликата?

Phonak аксесоари

Аксесоарите за слухови апарати се разделят на две групи безжични технологии: Roger решения, които са създадени с по-ранна технология (Phonk FM системи) като са били използвани предимно в класните стаи, и общи Phonak безжични аксесоари.

Roger решения

Roger Pen е най-доброто решение за разбиране на реч в шумна среда и от разстояние, заедно сBluetooth връзка. Roger устройствата са идеални, когато става въпрос за разбиране на говор в шумна среда и от разстояние. Могат да се използват от всички хора на различна възраст и с различни модели слухови апарати (дори слуховите апарати да не са на Phonak). Системите Roger се състоят от предавател, който комуникира директно със слуховите апарати посредством приемник Roger, който може да бъде прикрепен към слуховия апарат. Roger устройствата използват 2.4 GHz технология.

Продуктовата гама се разраства и предлагат решения, които могат да се използват и класните стаи (Roger Inspiro), вкъщи и навън (Roger Pen) и в офиса (Roger Table Mic). Това са само няколко примера за възможните слухови решения на системите Roger.

Безжични аксесоари Phonak

Phonal EasyCall свръзва слуховите апарати Phonak с Вашия телефон.

Безжичните аксесоари на Phonak са разработени отделно от Roger и първоначално са наричани hearing instrument body area network. Концепцията зад тези аксесоари е, че те са предназначени да помогнат на хората, носещи слухови апарати, да се свързват директно към телефонa (EasyCall), телевизора (TV Link) и музика (ComPilot). Тези аксесоари не се нуждаят от приемник , за да се свържат към слуховите апарати, но винаги трябва да имате стрийминг устройство, което да предава звуците, които искате да чуете – от устройството към слуховите апарати. Тези устройства използват 10.6MHz технология.

Какви аксесоари са подходящи за моите слухови апарати?

Преди да решите да си вземете аксесоар към слуховите апарати, помислете кои ситуации Ви затрудняват да чувате, дори и със слухови апарати. Често ли излизате навън с приятели и се затруднявате да слушате в шумна среда? Или пък искате да чувате по-добре телевизора? Отговаряйки на тези въпроси, ще Ви помогне да прецените кои аксесоари са подходящи за Вас. 

Може да разгледате нашите предложения за безжични аксесоари ТУК