Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Има ли по-лесен начин да сменим батериите на слуховия апарат

Има ли по-лесен начин да сменим батериите на слуховия апарат
Има ли по-лесен начин да сменим батериите на слуховия апарат

Попитай Фонио е седмична рубрика, която отговаря на всички Ваши въпроси свързани със здравето на слуха, слуховата загуба и използването и поддръжката на слуховите решения.

Здравейте,
Майка ми има артрит и трудно сменя батериите на слуховия си апарат сама. Когато е с член от семейството или приятел, те могат да й помогнат, но бих се радвала да намеря решение, което ще й позволи да е по-самостоятелна. Можете ли да ме посъветвате как да стане това? - В.М., гр. Пловдив

Здравейте, В.М., 

Съжаляваме да чуем, че майка Ви има затруднения със смяната на батерии на слуховия си апарат. Невъзможността лесно да смени батериите може да направи ползването на устройството разочароващо и да причини излишно безпокойство. Никой не иска да се чувства зависим от семейството и приятелите си, когато става въпрос за собственото му здраве.

Смяната на батериите на слуховия апарат и носенето им винаги с Вас е общоприето в света на слуховите апарати, защото досега не е имало друго приложимо решение.

За щастие, развитието на технологиите позволява ползването на слухови апарати, които не изискват смяна на батерията от крайния потребител.

Презареждащите се слухови апарати имат вътрешни батерии, които са подобни на батериите за мобилни телефони. Това означава, че всичко, което трябва да направите е да заредите слуховите апарати през нощта чрез зарядно устройство и ще сте готови за следващия ден.

Тези слухови апарати освобождават хората от главоболията, които създават батериите за еднократна употреба. Това помага на хора като майка Ви да възвърнат своята независимост.

Швейцарската марка Phonak представи нов презареждащ се слухов апарат Phonak Audéo B-R. За повече информация може да се свържете с нас или да пробвате безплатно в наш център в страната. Запишете се ТУК.