Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Десет стъпки към по-добро чуване

Десет стъпки към по-добро чуване
Десет стъпки към по-добро чуване

Струва Ви се, че вече не чувате така добре, както преди? Нашите специалисти по слухопротезиране могат да Ви предложат цялостна оценка на слуха и да Ви дадат насоки и съвети как да подобрите слуха си.

Ето няколко съвета какво да направите:

1. Изследвайте се - открийте как функционира слухът и как днешните дигитални слухови апарати помагат на хората да чуват по-добре в много различни среди.

2. Уверете се сами - вижте как висококвалифицираният екип от специалисти по слухопротезиране от Център за слуха ФОНИО помагат на хората да се свържат отново със света около тях.

3. Разпознайте проблема - имате ли слухова загуба? Разберете как може да разпознавате знаците и симптомите за слухова загуба и попълнете нашия онлайн тест на слуха.

4. Задайте Вашите въпроси или си запишете час за посещение при нас за тест на слуха.

Можете да запазите своя час за тест на слуха бързо и лесно от ТУК или да ни се обадите на телефон 0800 20 123.

5.  Елате при нас да си направите тест на слуха - тестът на слуха във ФОНИО включва въпросник за начина Ви на живот, изследване на ухото и тест на слуха от квалифициран слухопротезист. Ще Ви зададем въпроси относно кога и къде имате затруднения със слуха, какви хобита и интереси имате. Това ще ни помогне да Ви препоръчаме слухови апарати, които са подходящи за нещата, които правите и за местата, които посещавате. 

6. Обсъдете възможностите - предлагаме широка гама от слухови апарати с последната най-нова  технология на швейцарската фирма PHONAK и немската марка Signia Siemens, за да можем да отговорим на Вашите слухови нужди, начин на живот и бюджет. Нашите специалисти по слухопротезиране с радост ще Ви помогнат и насочат към слуховите апарати, които биха били най-подходящи за Вас.

7. Усетете разликата когато сте със слухов апарат - ако Вашия тест на слуха показва, че имате слухова загуба, нашите специалисти по слухопротезиране ще Ви предложат мостра на слухови апарати, които да изпробвате. Това ще Ви даде някаква представа до каква степен могат да Ви помогнат и какво е чувството да ги носите. Но в зависимост от вида на слуховия апарат, който специалистът ще Ви препоръча, демонстрацията ще Ви даде само основна идея до каква степен слуховият апарат ще Ви помогне. Например, много слухови апарати се правят индивидуално, ето защо те биха подобрили състоянието Ви много повече, отколкото мострите, които пробвате по време на консултацията.

8. Поръчайте Вашите слухови апарати - ние ще поръчаме слуховите апарати, които сте си избрали на база наша препоръка и ще Ви запишем час за настройка. Ако сте си поръчали вътреушен модел ще е необходимо да Ви се направи отливка. Процедурата не причинява дискомфорт и отнема само няколко минути.

9. Елате отново при нас за настройка - Вашите нови слухови апарати ще бъдат готови в срок до 14 дни в зависимост от Вашите изисквания. Първото поставяне ще бъде направено от нашия специалист и той ще Ви покаже как занапред да ги слагате сами. Също така ще Ви бъде предложена програма за безплатна поддръжка. Така ще сте сигурни, че получавате максималната полза от слуховите апарати и че те продължават да работят на максимална ефективност. Специалистът ще Ви даде насоки как да използвате слуховите апарати и как да се грижите ежедневно за тях, за да могат те да функционират безпроблемно и какво да правите, когато батериите се нуждаят от смяна.

10. Връщайте се при нас винаги, когато имате проблем - безплатната програма за поддръжка на Фонио се грижи за Вас и за Вашите слухови апарати през целия живот.  Тази ненадмината програма за поддръжка включва редовна оценка на Вашия слух, експертна помощ и консултации, демонстрации на нови технологии на слухови апарати. По този начин Ви гарантираме, че използвате максималното от Вашия слух и слуховите апарати. Също така предлагаме и 5-звездно сервизно обслужване.

По време на редовните 6-месечни посещения по програмата за поддръжка на ФОНИО, ние предлагаме експертна помощ и консултации, демонстрации на нови технологии и 5-звездно сервизно обслужване, което включва:

  • Почистване или сменяне на тръбичката и коригиране на контакта на Вашия слухов апарат с ухото

  • Почистване на корпуса на слуховия апарат и на канала на микрофона

  • Проверка за микрофония

  • Проверка на цялостната работа на Вашия слухов апарат

  • Безплатна опаковка батерии за слуховия апарат

Също така ще правим изследване на слуха Ви редовно, за да се уверим, че слуховите апарати, които носите, продължават да подобряват слуха Ви.

По Ваше желание може да идвате  между редовните Ви посещения по програмата за поддръжка и да обсъждаме каквито и да е въпроси, които имате към нас.