Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Фотографът от Смолян чува с Phonak

Фотографът от Смолян чува с Phonak
  • Фотографът от Смолян чува с Phonak
  • Фотографът от Смолян чува с Phonak
  • Фотографът от Смолян чува с Phonak
  • Фотографът от Смолян чува с Phonak
  • Фотографът от Смолян чува с Phonak

Вероятно сте чували за Цветан Маджаров, фотографът от Смолян, който 40 години снима без ръце. За тези години той е направил хиляди спиращи дъха кадри из цяла България. Волята му за живот е нестихваща, въпреки че преди няколко месеца губи слуха си. След като екипът на Фонио научи от репортаж по телевизията историята на този невероятен човек, веднага му изпратихме съобщение на телефона. Тъй като той не чува с нас се свърза дъщеря му, която му записа час в центъра за слуха Фонио гр. Пловдив. Там той пробва слухови апарати, които да отговарят на нуждите му. Взехме отпечатък от ухото му и му направихме отливка, за да му е удобно да носи слуховият апарат. След прецизна настройка за дълбока слухова загуба на щвейцарски апарат на фирмата PHONAK зачакахме, надявайки се да сме помогнали. Слуховите апарати помагат на мозъка ни да възприема звуците на околната среда, но за да се получи това е нуждно време, време за адптация. Имайки предвид това, ние дадохме на Цветан спокойствието да свиква с новия си подарък. И след месец резултатът е на лице.

Ето трогателното съобщение, което дъщеря му написа на нашата фейсбук страница:

"Казват, че животът има такъв смисъл, какъвто сам човек му придаде. Днес не е лесно да откриеш този смисъл, за да реализираш целите и мечтите си. Иска се много воля и усилия. Но точно заради това проявените от Вас упоритост, духовна сила и милосърдие са безценен пример за това как може да живее човек, въпреки несгодите и трудностите. Защото какъв по-добър смисъл може да придаде на живота си човек от това да живее мъдро и достойно! А Вие сте истински мъдри, достойни, ентусиазирани, сърцати и изключително любезни млади хора и отлични професионалисти! Изказвам най-сърдечни благодарности за това, че върнахте вярата и жаждата за живот на баща ми - безръкият фотограф от Смолян, Цветан Маджаров, който след претърпян лек инсулт изгуби и малкия процент слух, който имаше преди това и компенсираше със слухов апарат, но след това изпадна в тотална глухота, което за него беше изключително трудно да приеме. Той е изключително контактна личност и заради глухотата се ограничи общуването му с хората и това е голямата му болка. Въпреки и това изпитание на съдбата, той не изгуби вярата си в доброто и човечността у хората и именно това срещна във Ваше лице. Благородната Ви постъпка да му подарите този скъп(във всякакъв смисъл на думата) слухов апарат, Вие подарихте и надежда и вяра в живота му. Вярно е, че все още не чува добре, но фактът, че чува отделни кратки думи, шума от колите и други значими за него шумове за нас е огромна крачка напред и знам, че ще извърви достойно и с вяра нелекия път, който му предстои. Още веднъж ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на Таня, Слави и Августина за проявеното милосърдие и големия Ви професионализъм. Бъдете живи и здрави и все така отзивчиви и любезни и още много професионални и лични успехи да постигате!"

Благодарение на технологиите, които PHONAK развива, днес Цветан Маджаров чува! Чува движението на колите, като и различни звуци, а дъщеря му е спокойна, че той е в безопасност.