Безплатен телефон

0800 20 123
0800 20 123

Безплатен телефон

0800 20 123

Загубата на слух засяга милиони хора от всички възрасти по целия свят.

За мнозина слухови апарати предоставят жизнеспособно решение, но ако вие или любим човек имате значителна загуба на слуха, слухови апарати могат да предложат малко или почти никакво предимство. Тогава е време да помислите за кохлеарни импланти – медицинска технология, на която разчитат хиляди хора по света като начин за възстановяване на слуха.

 

Какво е кохлеарна имплантна система?

Кохлеарният имплант е високо усъвършенствано медицинско устройство и единствената технология, която може да възстанови функционално едно от петте сетива. Кохлеарните импланти осигуряват ефективна алтернатива на слуховите апарати, защото не използват усилване. Вместо това, те заобикалят повредената част на ухото и използват електрическо стимулиране, за да ви позволят да чувате.

 


Какви са компонентите на кохлеарната имплантна система (КИС)?

КИС има два основни компонента. Вътрешният компонент е имплантатът. Външният компонент е звуковият процесор, който може да се носи във или извън ухото.

 


Как функционира кохлеарният имплант?

 

 

1. Първо, кохлеарната имплантна система улавя звука около вас с един или повече микрофона. AB има микрофони, поставени в предната и задната страна на процесора и в накрайника. Уникалната микрофонна технология на AB Ви позволява да използвате слушалки и телефон като всички останали и да чувате по-добре в шумна среда.

2. Когато звукът бъде уловен, той се обработва. Звуковите процесори на AB използват най-съвременната технология в областта, за да улеснят слуха и да се подобри разбирането на реч в шумна среда.

3. Обработеният звук се предава през накрайника към имплантанта. Имплантите на AB са оборудвани с най-модерните схеми за обработка на звука с гъвкавост при програмирането, която осигурява почти неограничени начини за предаване на звук.

4. Звукът се изпраща през електрод директно към слуховия нерв. Всеки АВ електрод осигурява стимулиране чрез електрически импулси, за да наподоби максимално нормално чуване.

 

→ ВИЖТЕ НАШИТЕ РЕШЕНИЯ