По време на теста

Първата стъпка към подобряване на Вашия слух е провеждането на обстоен тест на слуха, извършен от нашите специалисти по слухопротезиране.

 

Център за слуха Фонио препоръчва на всеки човек на възраст над 50 години да си прави тест на слуха редовно, също така предлага и безплатен тест анализ на слуха, за да улесни своите клиенти. 

Вашият цялостен тест на слуха е персонализирана оценка на изискванията на Вашия слух. Няма за какво да се притеснявате по време на Вашата оценка на слуха. Срещата се провежда от специалисти по слухопротезиране и е с цел да бъде информативна и полезна за клиента.

 

По време на теста за изследване на слуха в нашия специално оборудван кабинет, нашият специалист слухопротезист ще Ви задава въпроси, свързани с Вашето здраве, слух и начин на живот. Тези въпроси целят не само да определят дали Вашата загуба на слуха се дължи на възрастта Ви, на болест, месторабота или хоби, но също така да определят в кои ситуации бихте имали нужда от слухови апарати и как да се справите с тях.

 

Какво се случва по време на Вашия тест за изследване на слуха?         

Визуален преглед

Вашите уши ще бъдат прегледани с помощта на инструмент, наречен отоскоп, за да се провери дали имат някакво запушване, което може да пречи на Вашето чуване. Ако открием нещо, което пречи на чуването, ще ви препоръчаме да посетите подходящ лекар /УНГ/.

Подробен тест на слуха

Вашият тест за изследване на слуха ще включва различни аудиометрични и ежедневни звуци, за да можем да оценим Вашата способност да чувате. По време на теста ще имате слушалки на главата и ще отговаряте дали чувате различни тонове. Вашите отговори всъщност ще измерят нивото на звука, който чувате.    

Незабавни резултати

По време на теста вашия специалист по слухопротезиране ще нанася честотите, които чувате на графиката и ще ви обяснява резултатите. Това се нарича аудиограма. Ако нямате никаква загуба на слуха, специалистът ще ви препоръча да дойдете отново при нас в период до две години.         

Демонстрация на живо

Ако Вашият тест показва, че имате загуба на слуха, Вашият специалист слухопротезист ще Ви даде възможност да пробвате слухови апарати. По този начин Вие ще усетите разликата със слухови апарати и ще почувствате какво е да носите слухови апарати.           

Експертна консултация и индивидуално решение

Вашият специалист по слухопротезиране винаги ще Ви дава безпристрастен съвет, който е във Ваш най-голям интерес. Тук при нас ще имате възможност да обсъдите най-добрите възможности за слухови апарати, които са най-подходящи за Вашите нужди, за Вашата загуба на слух и за Вашия начин на живот.

Ако изберете да си поръчате при нас Вашите слухови апарати, ще ви дадем час, когато ще можете да си ги вземете и съответно да ви направим настройка. Тогава ще ви дадем насоки как да се грижите за Вашите слухови апарати и ще Ви запознаем за нашата безплатна програма за поддръжка.